Hieronder vindt u allerlei ingezonden recepten.
Wilt u dat uw recept ook opgenomen wordt, stuur dan een mailtje.
Vermeld hierin de bereidingswijze en de ingrediŽnten.
Wij zouden het leuk vinden als u een digitale foto aanlevert van een bord met daarop uw aspergegerecht.
Klik hier om uw recept te versturen.
Willem Alexander salade Willem Alexander salade

Ingezonden door de familie Bannenberg uit Heesch.

Kook de kipfilet in een pan water met een kippenbouillon blokje. Haal de kipfilet uit het kookvocht en snijd de filet in kleine blokjes.
Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes. Kook de asperges in de kippenbouillon. Haal de asperges met de schuimspaan uit de bouillon en meng ze in een schaal met de kipfiletblokjes.
Laat de mandarijntjes uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Meng de yogonaise met de slagroom tot een soepele saus.
Voeg alle ingrediŽnten tezamen en breng het op smaak met kerriepoeder.
De citroenmelisse wordt voor de garnering gebruikt.




* 1 kippenbouillon blokje
* 1 kilo dunne asperges (B)
* Ĺ kilo kipfilet
* 1 pakje slagroom
* Ĺ pot yogonaise
* 1 blikje mandarijntjes
* kerriepoeder
* citroenmelisse
Asperges met zalm uit de oven

Ingezonden door de familie Verburg uit Uden.

Verwarm de oven voor op 175 graden, gebruik de hetenluchtstand.
Leg de ongekookte geschilde asperges op een stuk aluminiumfolie (de blinkende kant boven). Dep de ontdooide zalmfilet droog en bestrooi hem met viskruiden. Leg de zalmfilet bovenop de asperges. Bedek de zalmfilet met een schijfje citroen, een vers takje dille en een klontje roomboter of kruidenboter. Knijp de zijkanten van het aluminiumfolie samen zodat er een soort bakje ontstaat. Schenk de bouillon en een scheutje witte wijn bij de asperges en de zalm. Vouw het aluminiumfolie dicht tot een mooi pakketje. Verwarm de asperges gedurende 20 minuten in de oven op 175 graden.




* 8 asperges
* 1 zalmfilet (diepvries)
* viskruiden
* 1 schijfje citroen
* 1 takje dille (vers)
* klontje roomboter of kruidenboter
* bouillon getrokken van blokje
* scheutje witte wijn
* Aluminiumfolie
Asperges uit de oven

Verwarm de oven voor op 150 graden, gebruik de hetenluchtstand.
Leg de ongekookte geschilde asperges op een stuk ovenbakpapier. Neem een klontje boter en leg dit bovenop de asperges. Rol de asperges in het bakpapier en sla vervolgens de boven- en onderkant van het bakpapier naar binnen zodat er een pakketje ontstaat. Bind het pakketje dicht met een brandvrij touwtje.
Verwarm de asperges gedurende 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges.




* 1 kilo asperges
* 1 klontje boter
* Ovenbakpapier