Hieronder vindt u allerlei ingezonden recepten.
Wilt u dat uw recept ook opgenomen wordt, stuur dan een mailtje.
Vermeld hierin de bereidingswijze en de ingrediėnten.
Wij zouden het leuk vinden als u een digitale foto aanlevert van een bord met daarop uw aspergegerecht.
Klik hier om uw recept te versturen.
Gegrilde asperges met chickenwings Gegrilde asperges met chickenwings

Ingezonden door Dirk Graat uit Heesch.

Breng de wingmix aan op de chickenwings en bereid deze op de bbq, indirect 175°, dus niet rechtstreeks boven de kooltjes grillen maar schuin erboven of een deflector gebruiken. De asperges schillen en de schillen kort blancheren in water met een klontje roomboter en een snufje zout.
Als de chickenwings bijna klaar zijn (65° kern), de asperges kort blancheren in het kookvocht. Gril vervolgens de asperges op de BBQ. Wil je knapperige asperges, dan sla je het blancheren over. Smeer op het laatst wat juramarinade over de asperges. Je kunt de asperges ook insmeren met pesto die verdund is met olijfolie, niet te dik. De chickenwings zijn klaar bij een kerntemperatuur van 78°.
Halveer de gekookte eieren en meng het eigeel met de mayonaise. Breng op smaak met de jura marinade en een half fijngesneden zongedroogde tomaat. Vul de eitjes met het aangemaakte eigeel.

Kook de couscous volgens de verpakking. Laat deze afkoelen en voeg de gewelde rozijnen, kleine blokjes gegrilde paprika, peterselie en kleine blokjes komkommer toe. Breng de salade op smaak met citroensap (ongeveer 1 el), olijfolie (ongeveer 2 el), gemalen peper en zeezout.
Verdeel de gegrilde asperges en de couscoussalade over 4 borden. Leg op ieder bord 2 chickenwings en een gevuld eitje. Garneer het gerecht met wat plakjes avocado en in dunne ringen gesneden punt paprika.




* 8 chickenwings/kippenvleugels
* 1,5 kg witte asperges
* 1 klontje roomboter
* 2 gekookte eieren
* 1/2 zongedroogde tomaat
* 1 eetlepel mayonaise
* Hot wingmix van van Beekum of vergelijkbaar
* Jura marinade van van Beekum of pesto
* 200 gr coucous
* 1 gegrilde paprika uit pot
* 25 gram gewelde rozijnen
* 1/4 komkommer
* 1 punt paprika
* 1 eetlepel gehakte verse peterselie
* citroensap
* olijfolie
* gemalen peper en zeezout
Willem Alexander salade Willem Alexander salade

Ingezonden door de familie Bannenberg uit Heesch.

Kook de kipfilet in een pan water met een kippenbouillon blokje. Haal de kipfilet uit het kookvocht en snijd de filet in kleine blokjes.
Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes. Kook de asperges in de kippenbouillon. Haal de asperges met de schuimspaan uit de bouillon en meng ze in een schaal met de kipfiletblokjes.
Laat de mandarijntjes uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Meng de yogonaise met de slagroom tot een soepele saus.
Voeg alle ingrediėnten tezamen en breng het op smaak met kerriepoeder.
De citroenmelisse wordt voor de garnering gebruikt.




* 1 kippenbouillon blokje
* 1 kilo dunne asperges (B)
* ½ kilo kipfilet
* 1 pakje slagroom
* ½ pot yogonaise
* 1 blikje mandarijntjes
* kerriepoeder
* citroenmelisse
Asperges met zalm uit de oven

Ingezonden door de familie Verburg uit Uden.

Verwarm de oven voor op 175 graden, gebruik de hetenluchtstand.
Leg de ongekookte geschilde asperges op een stuk aluminiumfolie (de blinkende kant boven). Dep de ontdooide zalmfilet droog en bestrooi hem met viskruiden. Leg de zalmfilet bovenop de asperges. Bedek de zalmfilet met een schijfje citroen, een vers takje dille en een klontje roomboter of kruidenboter. Knijp de zijkanten van het aluminiumfolie samen zodat er een soort bakje ontstaat. Schenk de bouillon en een scheutje witte wijn bij de asperges en de zalm. Vouw het aluminiumfolie dicht tot een mooi pakketje. Verwarm de asperges gedurende 20 minuten in de oven op 175 graden.




* 8 asperges
* 1 zalmfilet (diepvries)
* viskruiden
* 1 schijfje citroen
* 1 takje dille (vers)
* klontje roomboter of kruidenboter
* bouillon getrokken van blokje
* scheutje witte wijn
* Aluminiumfolie
Asperges uit de oven

Verwarm de oven voor op 150 graden, gebruik de hetenluchtstand.
Leg de ongekookte geschilde asperges op een stuk ovenbakpapier. Neem een klontje boter en leg dit bovenop de asperges. Rol de asperges in het bakpapier en sla vervolgens de boven- en onderkant van het bakpapier naar binnen zodat er een pakketje ontstaat. Bind het pakketje dicht met een brandvrij touwtje.
Verwarm de asperges gedurende 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges.




* 1 kilo asperges
* 1 klontje boter
* Ovenbakpapier