Kwaliteitsklassen

Witte asperges zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsklassen zoals AA en A met respectievelijk een diameter van 20 tot 28 mm en 16 tot 20 mm. De kwaliteitsaanduiding geeft aan dat de asperges recht en mooi wit zijn. Wanneer de asperges iets verkleurd zijn vallen ze in de klasse violet.
Wassen en sorteren

Hoeveelheid

Reken, indien de asperges als hoofdgerecht worden geserveerd, voor groene asperges op 350 gram en voor witte op 500 gram per persoon. Voor een voorgerecht is respectievelijk 125 en 250 gram ruim voldoende.

Vitamines

Er is nauwelijks een voedingsmiddel bekend, dat zó weinig calorieën bevat, vezelrijk is en daarnaast een zó groot aantal waardevolle vitaminen en andere belangrijke biologische stoffen bevat. Dit betekent dat wij met de consumptie van asperges een groot deel van onze behoefte aan belangrijke vitaminen als B, C, E en K, mineralen en sporenelementen kunnen dekken.
Diverse kwaliteitsklassen