Aspergebedrijf Gebr. Rosenhart

Ons aspergebedrijf is gevestigd aan het Middelpad te Nistelrode, gelegen aan de doorgaande weg tussen Nistelrode en Heesch. Klik hier voor de routebeschrijving.

Openingstijden

U kunt dagelijks verse asperges kopen van 8.00 uur tot 18.00 uur. En ook op zondag zijn wij de gehele dag geopend. Wanneer u "het witte goud" veilig wilt stellen is het raadzaam om in de ochtend uw asperges in te kopen, dan hebben we namelijk de grootste sortering.
De winkel

Geschilde asperges

Dit jaar hebben wij een schilmachine en sealmachine aangeschaft zodat wij onze asperges zelf kunnen schillen en verpakken. Veel mensen zien er tegenop om asperges te schillen. Het is een nauwkeurig en vaak tijdrovend werk om de asperges panklaar te maken. Wanneer u ze te dun schilt worden ze niet lekker mals en zacht of u hebt draden in de mond, wanneer u ze te dik schilt is dat zonde. Met onze schilmachine schillen we ter plekke snel en vakkundig de asperges voor u. Na het schillen worden de asperges in een plastic schaaltje geseald om uitdrogen te voorkomen. De geschilde asperges zijn een paar dagen houdbaar.

Nieuwe recepten

Neem ook eens een kijkje in de rubriek recepten. Regelmatig plaatsen wij nieuwe recepten in deze rubriek. Nieuw is bijvoorbeeld de asperge carpaccio die u kunt vinden bij de asperge voorgerechten.

Aanbiedingen

Regelmatig hebben wij mooie aanbiedingen. Bezoek dus af en toe onze site om op de hoogte te blijven van onze acties.

Nieuwe aanplant

In 2016 hebben wij nieuwe asperges aangeplant, zodat wij u ook de komende jaren van asperges kunnen voorzien. Op ons aspergeveld hebben wij twee verschillende rassen asperges aangeplant. Herkolim en Backlim. Het ras Herkolim geeft wat eerder asperges als het ras Backlim. Beide rassen geven dikke rechte stengels en zijn nauwelijks gevoelig voor hol, breuk en rozeverkleuring.

De bedden zijn inmiddels weer opgeploegd en voorzien van zwart-wit plastic. Het nieuwe veld is onlangs voorzien van nieuw plastic. Hierbij is gebruik gemaakt van een knap staaltje techniek waardoor het mogelijk was om rechtstandig de zakjes met zand te vullen. Voorheen werd het plastic eerst over de bedden gelegd en daarna werden de zakjes vanaf de grond gevuld, dit gebeurde kruipend.
Sealmachine

Schilmachine

Nieuwe aanplant

Plastic leggen