Feestelijke aspergesoep Feestelijke aspergesoep

Kook de aspergestukjes 10-12 minuten in 1½ liter water.
Schenk de inhoud van de pot maggi basis voor soep asperge bij de asperges en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Klop de slagroom met het paprikapoeder lobbig.
Roer voor het opdienen de peterselie door de soep.
Serveer de soep in diepe borden, garneer elk bord met 1 eetlepel met wat paprikapoeder bestoven slagroom.


* 500 gram geschilde witte asperges,
in schuine stukjes van 2 cm
* 1 pot maggi basis soep asperge
* nootmuskaat
* takjes fijngesneden peterselie
* 1½ dl slagroom
* 1 theelepel paprikapoeder
Aspergesoep met garnalen Aspergesoep met garnalen

Kook de asperges in 1½ liter water met wat zout in 10 minuten beetgaar. Laat ze daarna nog 10-15 minuten in het kookvocht staat.
Schep de asperges met een schuimspaan uit het kookvocht, laat ze uitlekken en leg ze met de kopjes naar één kant; bewaar het kookvocht. Snijd de kopjes op een lengte van 4-5 cm af en snijd de rest van de asperges in stukjes van 1 cm.
Roer de inhoud van de pot maggi basis voor soep asperge door het kookvocht en breng het geheel al roerende aan de kook.
Roer de aspergestukjes en de garnalen door de soep en warm de soep nog heel even zachtjes door. Voeg zout en peter naar smaak toe.
Schep de aspergesoep in bakjes en schep in het midden een lepel zure room. Leg hier bovenop de aspergekopjes en enkele garnalen. Eventueel afwerken met bieslook.


* 500 gram geschilde witte asperges
* 1 pot maggi basis soep asperge
* 125 gram garnalen
* zout en (versgemalen) peper
* 4 eetlepels zure room
* 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
Aspergesoep met Provencaalse kruiden Aspergesoep met Provençaalse kruiden

Kook de asperges 10 minuten in 1½ liter water.
Rasp de oranje schil van de halve sinaasappel.
Schenk de pot maggi basis voor soep asperge bij de asperges en voeg de sinaasappelschil en de Provençaalse kruiden toe.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Serveer de soep in diepe borden en garneer met wat bieslook.


* 500 gram geschilde witte asperges,
in schuine stukjes van 3 cm
* ½ sinaasappel
* 1 pot maggi basis soep asperge
* 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden
* 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
Aspergesoep met paddestoelen en spekjes Aspergesoep met paddestoelen en spekjes

Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm.
Bak de bacon krokant in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Laat de plakken uitlekken op keukenpapier en breek ze in kleine stukjes.
Warm de soepbasis room op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de in repen gesneden paddestoelen toe met het citroensap en laat de soep nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de asperges toe en verwarm tot deze warm zijn.
Garneer de soep met de krokant gebakken bacon en peterselie.


* 1 pakje knorr soepbasis room
* 300 gram witte asperges
* 75 gram bacon, in plakken
* 150 gram paddestoelen, in reepjes (bijvoorbeeld champignons en/of oesterzwammen
* 2 eetlepels citroensap
* 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
Aspergesoep met groene asperges en gerookte zalm Aspergesoep met groene asperges en gerookte zalm

Kook de asperges volgens het basisrecept.
Snijd de asperges in schuine stukken van 4-5 cm.
Verwarm de soepbasis room op tot tegen de kook.
Voeg de asperges toe.
Doe de soep over in mooie borden.
Verdeel de reepjes over de borden en garneer met de gehakte bieslook.

Serveertip: Heerlijk met driehoekjes geroosterd wit brood of repen geroosterde ciabatta en krullen roomboter.


* 1 pakje knorr soepbasis room
* 300 gram groene asperges
* 150 gram gerookte zalm in dunne reepjes
* 2 eetlepels gesneden bieslook
Aspergesoep met groene asperges en rozemarijn Aspergesoep met groene asperges en rozemarijn

Maak de asperges schoon en snijd 3 à 4 cm van het houtige gedeelte af.
Snijd ze in schuine stukken van ca 4 cm.
Was de rozemarijn en hak deze niet al te fijn.
Maak de spécial asperge crèmesoep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de asperges, aardappelblokjes en rozemarijn toe en laat de soep op een laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
Roer de room vlak voor het serveren door de soep.


* 1 zakje knorr spécial asperge crèmesoep
* 4 groene asperges
* 1 takje verse rozemarijn
* 75 gram voorgekookte aardappelblokjes
* 50 ml room
Asperge crèmesoep met gorgonzola Asperge cremesoep met gorgonzola

Strooi de inhoud van dit zakje in 1 liter koud water.
Maak de asperges schoon en schil ze volgens het basisrecept.
Snijd ze in dunne plakjes en voeg ze toe aan de soep.
Breng de soep al roerende aan de kook en meng de gorgonzola er doorheen.
Laat de soep onder af en toe doorroeren 5 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd het hardgekookte ei in hele kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer de soep met ei en peterselie.



* 1 zakje knorr spécial asperge crèmesoep
* 100 gram witte asperges
* 50 gram gorgonzola
* 1 hardgekookt ei
* 1 bosje peterselie
Waterzooi met asperges en vis Waterzooi met asperges en vis

Schil de asperges en kook ze volgens het basisrecept. Bewaar 1 dl kookvocht en voeg de visfond en de wijn hieraan toe. Laat dit op een laag vuur trekken en breng deze fond op smaak met de rouille, peper, zout en de gekneusde draadjes saffraan. Kook de krielaardappelen tot ze nog iets stevig zijn.
Blancheer de peultjes 1 minuut en de zeekraal of lamsoren slechts 30 seconden. Snijd de vissoorten in stukjes. Bak de vis in gedeelten om en om in hete olijfolie goudbruin. Laat de vis, indien nodig, doorgaren in een oven van 100-125°. Verdeel de krielaardappeltjes, peultjes en in vieren gesneden asperges over vier voorverwarmde diepe borden.
Schenk de hete visfond erop en garneer met zeekraal, lamsoren en bieslook.



* 8 asperges
* 2,5 dl visfond
* 1,5 dl witte wijn
* 1 eetlepel rouille (visspecialist)
* 4 draadjes saffraan
* 500 gram krielaardappeltjes
* 200 gram peultjes
* 200 gram zeekraal of lamsoren
* 8 halve Sint Jacobsmosselen of 8 mulfilets
* 1 hele gekookte kreeft
* 100 gram grietfilet
* bieslook
* olijfolie
* peper en zout
Aspergesoep met parmaham Aspergesoep met parmaham

Schil de witte asperges en snijd van de groene alleen de onderkant af.
Snijd de asperges in schuine stukjes van ca. 3 cm en kook ze 10 minuten in 1½ liter water.
Schenk de pot maggi basis voor soep asperge bij de asperges en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine blokjes.
Snijd de basilicumblaadjes in flinterdunne reepjes.
Laat de tomaal en ham 2 minuten in de soep warm worden.
Garneer de soep voor het opdienen met basilicum.


* 250 gram witte asperges
* 250 gram groene asperges
* 1 pot maggi basis voor soep asperge
* 1 vleestomaat
* 8 blaadjes basilicum
* 4 plakjes parmaham in dunne reepjes
Toscaanse aspergesoep Toscaanse aspergesoep

Breng 1,2 liter water en 100 ml witte wijn aan de kook met de deksel op de pan.
Voeg de inhoud van de zakjes toe en roer goed door met een garde.
Doe de deksel op de pan, niet helemaal afsluiten. Laat de soep onder af en toe doorroeren nog 5 minuten doorkoken.
Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en sijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snijd de 4 gedroogde tomalen in smalle reepjes.
Schep de avocadoblokjes, tomatenreepjes en 1 eetlepel pesto genovese door de asperge - groente Soep en warm even goed door zonder te koken.
Serveer in soepkommen en strooi er wat parmezaanse kaas over.
Serveer ciabatta of stokbrood bij de soep. Eventueel even verwarmd in de over.


* 2 zakjes knorr finesse soep asperge - groente
* 100 ml witte wijn
* 1 avocado
* 4 zongedroogde tomaten
* 1 eetlepel pesto genovese (bijv. bertolli)
* 1 grote ciabatta of stokbrood
* geraspte parmezaanse kaas
Romige aspergesoep Romige aspergesoep

Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten zachtjes mee, zonder te kleuren. Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje al roerende toe zodat een gladde soep ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten boven de pan en breng de soep aan de kook. Laat de soep 15 minuten op laag vuur trekken.
Voeg de aspergestukjes toe en warm ze 2-3 minuten zachtjes mee. Roer de crème fraîche los met 1 eetlepel warme soep.
Schep de soep in 4 kommen of diepe borden en schep er een lepel crème fraîche in. Bestuif de room met de paprikapoeder en geef er de grissini bij.

Variatie tips! Voeg aan de crème fraîche een beetje pesto toe en omwikkel de grissini met parmaham.
Voeg met de asperges ook blokjes verse zalmfilet toe.
Roer door de crème fraîche 2 eetlepels hamreepjes.


* 1 eetlepel roomboter
* 1 eetlepel bloem
* 1 liter aspergekookvocht, afgekoeld
* 2 groentebouillontabletten
* 4-6 gekookte witte asperges, in stukjes
* 125 ml crème fraîche
* milde patrikapoeder
* 8 grissini (Italiaanse soepstengels)