Asperge lasagne Asperge lasagne

Verwarm de oven voor op 180°c (heteluchtoven 165°c). Kook de asperges 7 minuten in kokend water met wat zout. Maak de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de wijn en 75 gram van de kaas erdoor.
Schep een dun laagje saus over de bodem van een lasagneschaal. Beleg met de helft van de lasagnebladen. Verdeel de asperges over de lasagnebladen. Schep 2/3 van de saus over de asperges en dek af met de overgebleven lasagnebladen. Verdeel de rest van de saus over de lasagne en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de lasagne in circa 25-30 minuten goudbruin en gaar. Haal de lasagne uit de oven en laat het een paar minuten staan. Snijd de lasagne met een scherp mes in vier stukken.


* 500 gram groene asperges
* 2 zakjes knorr saus voor asperges
* 75 ml witte wijn
* 125 gram geraspte (parmezaanse) kaas
* ca. 125 gram lasagnebladen
 Penne met asperges en zalm Penne met asperges en zalm

Breng in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd de asperges in stukjes van 4 cm. Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 minuten gaar. Giet de pasta met asperges af.
Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Roer de ricotta met de citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en de zalm door de pasta met asperges en verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 minuten op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Roer de helft van het basilicum erdoor. Schep de penne met asperges en zalm op vier borden en strooi de rest van het basilicum erover.


* 1 kilo asperges
* 250 gram penne rigate (pasta, zak 500 gram)
* 1 citroen
* 100 gram ricotta (kaas)
* 250 gram verse zalmfilet, in blokjes
* 1 zakje verse basilicum (15 gram), in dunne reepjes
Tagliatelle met ham-aspergesaus Tagliatelle met ham-aspergesaus

Kook de asperges in ruim water met wat zout in 15-20 minuten gaar en giet ze af. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Bereid in een ruime pan de Maggi saus voor asperges met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de ham en de asperges door de saus.
Verdeel de saus over de pasta en garneer met peterselie.


* 250 gram geschilde witte asperges
in schuine stukjes van 2 cm
* 350 gram tagliatelle
* 1 doosje Maggi saus voor asperges
* 25 gram boter
* 125 gram hamblokjes
* 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Tagliatelle met asperges en zalm Tagliatelle met asperges en zalm

Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept. Giet ze af en snijd de asperges in schuine stukken van 3-4 cm. Houd ze warm tot gebruik.
Maak, terwijl de asperges koken, de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg als de saus klaar is de asperges, de blokjes zalm en het citroensap toe en laat alles samen nog 2 minuten zachtjes koken.
Kook de tagliatelle beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
Rasp circa 3/4 eetlepel citroenschil van de citroen op de fijnste gaatjes van een rasp. Giet de pasta af en schep om met de citroenrasp.
Verdeel de pasta meteen over de borden en schep in het midden de zalmsaus. Bestrooi met zwarte peper en garneer met de dille.


* 1 kilo witte asperges
* 2 zakjes knorr saus voor asperges
* 250 gram verse zalm, in stukjes
* 2 eetlepels citroensap
* 300 gram tagliatelle (lintpasta)
* 1 citroen
* versgemalen zwarte peper
* verse dille (of bieslook)
 Tagliatelle met asperges en spekjes Tagliatelle met asperges en spekjes

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de asperges in stukken van 4-5 cm en kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de asperges toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de creme fraîche met 1 eetlepel tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.
Schep in een schaal de sladressing door de slareepjes. Schep de tagliatelle door de saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verwarm nog 1-2 minuten en schep de pasta in 4 kommen of diepe borden. Bestrooi de tagliatelle met de rest van de tijm. Serveer met de slareepjes.


* 2 tagliatelle (zakje 250 gram)
* 500 gram asperges, geschild
* 1 eetlepel olijfolie
* 200 gram gerookt ontbijtspek, in reepjes
* 1 bekertje creme fraîche light (125 ml)
* 2 eetlepels tijmblaadjes (zakje 15 gram)
* 4 eetlepels sladressing caesar (fles 270 ml)
* 2 kropjes little gem, in reepjes
 Spaghetti van asperge met een romige hamsaus Spaghetti van asperge met romige hamsaus

Bak de plakken rauwe ham in een pan met antiaanbaklaag zonder boter of olie op hoog vuur bruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkantjes. Schaaf de asperges vervolgens met de dunschiller in de lengte in dunne plakken.
Breng de reepjes achterham met de slagroom aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Pureer de slagroom met achterham met de staafmixer toe een romige saus. Breng de melk aan de kook met peper en zout naar smaak en kook de aspergeslierten in 5-7 minuten beetgaar. Giet ze af. Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gebakken ham erop en bestrooi met de kaas. Serveer met de hamsaus.


* 8 plakken rauwe ham
* 750 gram asperges
* 100 gram achterham, in reepjes
* 1 beker slagroom (250 ml)
* 1 liter volle melk
* 50 gram Grano Padano (kaas), geraspt
Pasta met gerookte kipfilet en groene asperges Pasta met gerookte kipfilet en groene asperges

Was de groene asperges en snijd 2 à 3 cm van de houterige onderkant af. Snijd de asperges in stukken van 3 cm en kook ze beetgaar.
Maak de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pasta beetgaar in ruim water. Giet de pasta af en schep de saus door de warme pasta.
Snijd de gerookte kipfilet in plakken.
Doe enkele kneepjes vloeibare margarine in de pan en wacht tot de grote belletjes verdwenen zijn. Voeg de bacon toe en bak deze krokant. Laat de bacon daarna uitlekken op keukenpapier.
Snijd de bieslook fijn. Voeg de gerookte kip en de aspergestukjes aan de pasta toe. Voeg vervolgens de bieslook toe en schep alles voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.


* 200 gram groene asperges
* 350 gram strikjespasta (farfalle)
* 250 gram gerookte kipfilet
* 100 gram bacon
* 1 zakje knorr saus voor asperges
* vloeibare margarine
* 3 eetlepels verse bieslook
* peper en zout
Fusilli met asperges en broccoli Fusilli met asperges en broccoli

Kook de fusilli beetgaar zoals aangegeven. Smelt de helft van de boter in een braadpan. Schep de asperges, broccoli, het sinaasappelsap en de -rasp erdoor en smoor de groenten afgedekt in 8 minuten gaar.
Bereid de Maggi saus voor asperges met de rest van de boter volgens de aanwijzingen en roer de saus door de asperges.
Schep de pasta in vier diepe borden en verdeel de groenten met saus erover. Lekker met geraspte belegen kaas.


* 300 gram fusilli (spiraalpasta)
* 500 gram geschilde witte asperges,
in stukjes van 3 cm
* 50 gram boter
* 300 gram broccoliroosjes
* sap en rasp van 1 sinaasappel
* 1 doosje Maggi saus voor asperges
Japanse asperges met noodles Japanse asperges met noodles

Maak de asperges schoon en schil ze volgens het basisrecept. Snijd de asperges in schuine stukjes van circa 1 cm.
Borstel de paddestoelen schoon, ontdoe ze van de steeltjes en snijd ze in vieren. Hak de sjalotjes en de bieslook fijn. Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
Voeg de noodles toe aan ruim kokend water en kook ze tot deze gaar zijn. Giet de noodles af en houd ze warm. Plaats de wok op het fornuis op een middelgroot vuur.
Laat de olijf- en sesamolie goed heet worden. Als de olie goed heet is, bak de rauwe (in stukjes gesneden) asperges tot ze licht gaan kleuren. Denk er aan: ze mogen absoluut niet tè gaar worden.
Voeg vervolgens de sjalotjes, de paddestoelen en de biefstukreepjes toe en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten. Breng op smaak met de Japanse soja-saus, peper en zout.
Serveer het gerecht met noodles.



* 30 witte asperges
* 400 gram noodles of mie
* 300 gram biefstuk
* 100 gram oesterzwammen
* 6 kastanje paddestoelen
* 6 shii-take paddestoelen
* 2 sjalotjes
* sesamolie
* 1 eetlepel Japanse soja-saus
* 1 bosje verse bieslook
Zomerse pasta met asperges Zomerse pasta met asperges

Kook de asperges in ruim water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het kookvocht en laat ze uitlekken. Kook de mararoni beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de helft van de boter in een hapjespan en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook en rozemarijn even aan. Laat de ham 10 minuten meestoven.
Bereid de Maggi saus voor asperges met de rest van de boter volgens de aanwijzingen. Roer de asperges en ham door de saus en schep deze met de peterselie door de macaroni. Warm het gerecht nog even door en seveer direct.


* 750 gram witte asperges,
in schuine stukjes van 3 cm
* 350 gram schelpjesmacaroni
* 1 knoflookteentje
* 1 theelepel rozemarijn
* 250 gram achterham (plak),
in blokjes
* 1 doosje Maggi saus voor asperges
* 50 gram boter
* 1 eetlepel fijngesneden peterselie
 Romige asperge fettuccine Romige asperge fettuccine

Kook de pasta in een pan met kokend water beetgaar, giet de pasta af en houd hem warm. Smelt de boter in een pan, voeg de lente-uitjes en de knoflook toe en bak het al roerend 2 minuten tot de uitjes glazig zijn. Roer dan de room erdoor en breng het voorzichtig aan de kook. Laat het vervolgens ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schil de asperges, blanceer ze in kokend water. Snijd ze in stukjes van 1 cm. Schep de aspergestukjes door het geheel en verwarm het nog eens 2 minuten. Voeg tot slot de pijnboompitten en wat zout en peper toe. Schep de saus over de pasta en mix het goed door elkaar.


* 1 kilo fettuccine of tagliatelle pasta
* 30 gram boter
* 12 lente-uitjes in ringetjes gesneden
* 2 uitgeperste teentjes knoflook
* 1 liter room
* 800 gram geschilde asperges
* 120 gram geroosterde pijnboompitten
* zwarte peper en zout