Asperge roerei met zalmsnippers Asperge roerei met zalmsnippers

Bereid de asperges volgens het basisrecept. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Snijd de asperges in stukjes.
Bereid de saus voor asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breek de eieren in een beslagkom en roer ze goed los. Voeg een beetje peper en zout toe. Doe enkele kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en wacht tot de grote belletjes verdwenen zijn.
Giet er de eiermassa in en laat de eieren onder voortdurend roeren garen.
Roer, wanneer de stollende massa nog vochtig is, de zalmsnippers en de asperges erdoor.
Verdeel het roerei over de borden en schep hier de saus voor asperges overheen. Serveer met boerenbrood.


* 400 gram asperges
* 4 eieren
* 200 gram zalmsnippers
* 1 zakje knorr saus voor asperges
* peter en zout
* boerenbrood
Asperges broccoli salade met caesar dressing Asperges broccoli salade met caesar dressing

Maak de asperges schoon en schil ze volgens het basisrecept. Snijd ze in stukjes van 4 cm.
Kook ze circa 15 minuten in ruim water met 20 gram margarine en een theelepel suiker tot ze beetgaar zijn.
Haal de asperges uit het water en laat ze afkoelen.
Was de broccoli en kook deze 10 12 minuten in water. Haal vervolgens de broccoli uit het water, laat deze afkoelen en snijd deze in kleinere stukjes.
Meng de asperges met de broccoli en verdeel de ceasar dressing erover.
Snijd de eieren in de lengte door en gebruik ze als garnering op de asperge broccoli salade.


* 1 kilo witte asperges
* 500 gram broccoli
* 1 theelepel suiker
* 20 gram margarine
* peper en zout
* 2 zakjes knorr original caesar dressing
* 4 hardgekookte eieren
Asperge salade met gerookte kipfilet Asperge salade met gerookte kipfilet

Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept. Giet ze af en wikkel ze in een schone droge theedoek tot al het overtollige vocht verdwenen is.
Doe ze over op een schaal en laat ze afkoelen op kamertemperatuur.
Verdeel de sla over de borden en daarover de schuin doormidden gesneden asperges, de plakken gerookte kipfilet en de krullen kaas.
Bestrooi naar smaak met peper en zout.
Schep de dressing over de salade en garneer met verse tuinkruiden en croutinos. Lekker op een sneetje geroosterd brood, zoals foccacia of Turks brood.


* 2 kilo witte asperges
* 150 gram gemengde sla (met rucola en radicchio)
* 200 gram gerookte kipfilet in plakken
* 2 zakjes knorr dressing original caesar
* 60 gram parmezaanse kaas in grove krullen
* zeezout en vers gemalen zwarte peper
* 2 eetlepels verse tuinkruiden (bijv. gehakte bieslook of kervel)
* 1 zakje knorr croutinos walnoot en kruiden
Limburgse asperge salade Limburgse asperge salade

Bereid de asperges volgens het basisrecept. Beleg 4 bordjes met een bedje van slablaadjes. Kook de krielaardappeltjes in wat water tot ze bijna gaar zijn, giet ze af en snijd ze in blokjes.
Snijd de tomalen in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Laat de zalm in een zeef uitlekken. Verwijder graten en velletjes en snijd de zalm fijn.
Kook de eieren hard, pel ze en hak 2 eieren fijn. Snijd het derde ei in plakjes.
Snijd de asperges en augurk in handzame stukjes, houd wat mooie aspergepunten achter voor de decoratie.
Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, augurk, zilveruitjes, gehakte ei en zalm. Schep er de mayonaise door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de slablaadjes. Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten en schijfjes ei.


* 750 gram asperges
* 1 blikje zalm (ca. 200 gram)
* 3 eieren
* 250 gram krielaardappelen
* 50 gram augurken
* 2 tomaten
* 300 ml mayonaise
* 2 eetlepels zilveruitjes
* 1 kropje sla
Aspergecrumble Aspergecrumble

Verwarm de oven voor tot 200c. Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Kook de asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar. Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Doe het bakmeel met de boter, de hazelnoten, de oregano en een snuf zout in een kom en kneed met de vingers tot grove kruimels. Verdeel de kruimels over de asperges en druk ze licht aan.
Bak de aspergecrumble in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Variatie tip! Vervang de hazelnoten door walnoten of pijnboompitten.


* 750 gram witte asperges
* 100 gram zelfrijzend bakmeel
* 50 gram koude boter
* 50 gram hazelnoten, grof gehakt
* 1 theelepel gedroogde oregano